Quintis tijdelijk dakloos

Quintis Ristie  is één van de acteurs die een rol speelt in de videoclip van de kersthit Uninvited. Bij het grote publiek is Quintis bekend van de shows van Raymann en van de vele commercials. Daarnaast kennen veel mensen hem als acteur en als presentator van Echte meisjes in de Jungle.

 

Back in Suriname
Wat veel mensen niet weten, is dat hij pas 8 jaar in Nederland woont en daarvóór al zeer actief was in zijn geboorteland Suriname. Daar zette hij zich o.a. in op sociaal maatschappelijk vlak. Zo bekleedde hij functies bij Lions, het Rode Kruis en Boyscout.

Sociaal in Nederland
In Nederland laat hij zich wederom van zijn sociale kant zien. Zo maakt hij zich in de komende maanden sterk voor de (ex-)dakloze artiesten van de band One Gift. Hij ondersteunt het project Kersthit 2012, o.a. door een rol te spelen in de videoclip. Daarnaast steunt hij het project vanuit zijn bedrijf Vaamij BV

Quintis in de clip
In de clip is hij te bewonderen als dakloze. Met een blik bier in zijn hand en een sjekkie in zijn mond duwt hij zijn boodschappenkarretje door kille straten.

Hoe dat afloopt, zie je vanaf 1 december op YouTube.

Rob van Pelt regisseur videoclip Uninvited

De videoclip van de kersthit Uninvited wordt geregisseerd door Rob van Pelt. Hij studeerde af aan de kunstacademie in 2007. Hij is oprichter van het filmfestival CinePeter. Daarnaast maakte hij als initiatiefnemer en mede-regisseur voor de New Rotterdam Jazz Orchestra de speelfilm ’1 Miljoen Uitwegen’.

 

‘Met Robs visie op film en foto wordt de videoclip een kunstwerk op zich’, aldus projectcoördinator Peter van Drunen.

‘Ik vind het geweldig om belangeloos voor dit project te werken, Ik doe het voor de dakloze artiesten en voor KiKa’, aldus Rob van Pelt over de videoclip van de kersthit Uninvited.

Het scenario voor de videoclip is geschreven door Anouk Kool, Rob van Pelt en Peter van Drunen.

De eerste scene is opgenomen op 10 oktober aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De laatste scene wordt op 18 november opgenomen.

In de videoclip speelt een aantal bekende Nederlanders een verrassende rol.

Rob van Pelt neemt de regie, het camerawerk en de montage voor zijn rekening.

Bandnaam is gekozen!

 

‘Eén geschenk, één kerstgeschenk, dat brengen we Nederland. Het is voor ons een geschenk als de single Uninvited volop gedownload wordt’, aldus de (ex-)dakloze artiesten die vanaf nu door het artistieke leven gaan als One Gift. ‘

‘De vuist staat onder meer symbool voor het feit dat we samen vechten voor een betere toekomst en, meer letterlijk, gezamenlijk een vuist maken om die betere toekomst te bereiken’, aldus logo-ontwerper en bandleider Anouk Kool.